Telefoonnummer: 071 - 361 39 72
Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 09:00-17:30uur

Voeding van konijnen

De basis en dus de belangrijkste voeding voor uw konijn is hooi, onbeperkt hooi. Dit bevat alle voedingsstoffen die uw konijn nodig heeft. Het zorgt voor een goede darmwerking en de tanden en kiezen slijten er goed van. Indien uw konijn buiten gehuisvest is, en eraan gewend is, dan kan een goede kwaliteit gras ook een prima voedingsbron zijn. Daarnaast is voldoende water belangrijk. Zorg ervoor dat het water fris, schoon en goed op temperatuur is. In de winter kan het bevriezen en in de zomer kan het verraderlijk warm worden. Sommige konijnen drinken liever uit een bakje als uit een drinkfles.

Droogvoer (biks of brokjes) kan als extra gegeven worden. Geef de biks zonder gekleurde brokjes, want konijnen zijn geneigd om alleen deze gekleurde brokjes eruit te halen, waardoor ze waardevolle voedingsstoffen missen.

Natuurlijk mag u uw konijn altijd verwennen met wat lekkers, maar doe dit met mate! Gezonde snacks zoals groente zijn een goede optie maar niet alle soorten groenten zijn goed voor een konijn. Geschikte groenten zijn bijv: witlof, radijsblad, wortel + loof, broccoli, paardenbloemen. Brood en fruit zijn niet zo gezond voor konijnen. Wanneer konijnen stoppen met eten dan is dit een spoedgeval! Belangrijk is om de oorzaak van het niet eten te achterhalen en direct contact op te nemen met ons.

Onze dieren

Gezelschapsdieren bij
Dierenkliniek de Dorpskern