Telefoonnummer: 071 - 361 39 72
Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 09:00-17:30uur

Huisvesting van konijnen

Hoe meer ruimte voor uw konijn hoe beter! Een konijn is een sociaal dier en daarom is het van belang om ze met minimaal twee te huisvesten. U kunt konijnen zowel binnens- als buitenshuis houden. Wat belangrijk is als u gaat wisselen tussen binnen en buitenruimte, dit niet abrupt te doen, maar de overgang geleidelijk te laten gaan.

Advies voor een buitenhok/buiten houden:
Het is belangrijk dat het hok niet op de tocht staat. Daarnaast is het belangrijk dat ze voldoende schaduw hebben in de zomer en een warm plekje in de winter. Wanneer uw konijn in de tuin rondloopt, moet u ervoor zorgen dat er geen giftige planten binnen het bereik van het konijn groeien. Tenslotte moeten de konijnen beschermd zijn tegen roofdieren. Denk hierbij niet alleen aan de hond van de buren, maar vooral ook aan bijvoorbeeld steenmarters of vossen.

Advies voor binnenhok/binnen houden:
Zorg dat het hok groot genoeg is, zodat het konijn de ruimte heeft om zich vrij te bewegen. Daarnaast kunt u uw konijn binnen los laten lopen. Voor bevuiling in huis hoeft u niet bang te zijn, want konijnen gebruiken een vaste plek als toilet! Waar u wél goed op moet letten is dat konijnen de neiging hebben om overal op te knabbelen. Soms zelfs op producten waar ze ziek van kunnen worden, of erger, op elektriciteitskabels. Deze moeten dus wel weggewerkt zijn allemaal. 

Onze dieren

Gezelschapsdieren bij
Dierenkliniek de Dorpskern