Telefoonnummer: 071 - 361 39 72
Openingstijden

maandag t/m vrijdag: 09:00-17:30uur

Jaarlijkse check

Om de gezondheid van uw hond goed in de gaten te houden adviseren wij altijd om een jaarlijkse controle uit te laten voeren.

Daarbij kijken wij de hond in zijn geheel goed na. Hoe is het met de organen, hoe klinkt het hart, hoe is de conditie van de vacht en het gebit. Allemaal belangrijke punten waar we bij enige afwijking nadere onderzoeken uit kunnen voeren.

Daarnaast kunnen tijdens de jaarlijkse check ook de vaccinaties op orde worden gebracht. Het standaard entschema van een hond ziet er als volgt uit:Scherm­afbeelding 2023 07 19 om 14.28.55

  • Besmettelijke hondenhoest wordt ook wel kennelhoest genoemd. Deze vaccinatie kan vanaf de leeftijd van 9 weken gegeven worden. Een kennelhoest vaccinatie is vooral van belang wanneer uw hond op plaatsen komt waar veel honden bij elkaar komen, bijvoorbeeld uitlaatplaatsen of een hondenpension. Vooral puppy’s, oude honden en honden met een slechte afweer kunnen erg ziek worden van besmettelijke hondenhoest als ze niet gevaccineerd zijn.
  • Een vaccinatie tegen rabiës, ook wel hondsdolheid genoemd, kan vanaf 12 weken gegeven worden. Hondsdolheid is een dodelijke aandoening die in het buitenland kan voorkomen. De inenting tegen rabiës is verplicht als uw hond mee naar het buitenland gaat.
Onze dieren

Gezelschapsdieren bij
Dierenkliniek de Dorpskern